Pop-up-uke: Karius og Baktus av Thorbjørn Egner

kariusomslagTenk at denne boka ble første gang utgitt i 1949 og tenk at den er like aktuell i dag som den var da. Karius og Baktus er skrevet og tegnet av Thorbjørn Egner og utgaven jeg sitter med kom ut i 2012.

Visste du at navnene Karius og Baktus angivelig kom fra ordet kariesbakterier, altså de bakteriene som gir oss hull i tennene? WIkipedia sier så.

Karius og Baktus bor i tennene til Jens. Jens elsker søtsaker som loff med sirup på og pusser ikke tennene sine noe særlig, Karius og Baktus får derfor bygge i fred. Når Jens etter hvert får veldig vondt i tennene sine så går han til tannlegen og da må Karius og Baktus passe seg!

Her er noen smakebiter fra boka:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her vil jeg bo…. Bank, bank

karius3

Jens er på besøk hos tannlegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvor er de på vei nå?

Som introduksjon til en av de mest kjente barnehistoriene i Norge synes jeg denne boka passer veldig fint. Vi hadde tidligere prøvd å lese om Karius og Baktus i en ordinær bok uten den helt store suksessen, men da det hele ble visualisert bedre med større tegninger og en levende tannkost og borr ble engasjement tilsvarende større.

Tegningene er tydelige, uten mye støy og med hvit bakgrunn så er det enkelt forde små å konsentrere seg om de store linjene.

Dessverre virker det på meg som om boka er skjemmet av  litt dårlig kvalitet. Jeg har tidligere kikket på denne boka i en bokhandel da jeg skulle finne en gave, men la fra meg det eksemplaret som var der da det var virket litt slitent. Jeg ser at min utgave er akkurat likedan,  deler som ikke henger sammen da limet ikke fungerer lenger og klaffer på noen av de bevegelsesdelene som har gått i stykker. Litt kjedelig, for dette er en utgave jeg vil skal vare.

I morgen presenterer jeg en siste pop-up-bok her på bloggen, og tro meg, det er en bok som kan ta pusten fra de fleste. Gled deg til å møte Alice i Eventyrland. Andre innlegg om pop-up-bøker finner du her.

——
Boka er kjøpt selv.

Reklame

3 tanker på “Pop-up-uke: Karius og Baktus av Thorbjørn Egner

  1. Tilbaketråkk: Pop-up-uke: Avslutning og gjesteopptredener | Hysj! Lesing pågår

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s