Pop-up-uke: Snøhvit gjenfortalt av Stella Gurney

snøhvit omslagDagens bok er min favoritt. Det er ikke så lenge siden den kom i hus, men den har allerede blitt en favoritt. Stella Gurney har gjenfortalt historien om Snøhvit, mens Zdenko Basic og Manuel Sumberac har illustrert boka. Den norske oversettelsen er gjort av Jannicke Storm Glomsrød. Boka kom ut på norsk nå i 2013 og er utgitt av Front Forlag.

Boka starter med en introduksjon av karakterene for å så gå rett på historien. Snøhvit er datter en av godhjertet og vakker dronning som dør kort tid etter fødselen. Etter hvert så gifter faren seg på nytt, men den nye dronningen er ingen kjærlig stemor. For at hun selv skal være rikets vakreste sender hun Snøhvit ut for å bli drept. Jegeren som skal drepe Snøhvit klarer ikke det og ber Snøhvit dra ut i skogen for å aldri komme tilbake. Snøhvit havner etter hvert i huset til de sju dvergene.

Her er noen smakebiter fra boka:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snøhvits mor som lener seg ut av vinduet for å trekke frisk pust….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

….. For å så stikke seg på synålen sin…. Her kan man enkelt dra i klaffene for å få bevegelser!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvem er vakrest i landet her? Se forøvrig detaljene som endrer seg til neste bilde….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ved hjelp av et hjul som man snurrer rundt endrer detaljene seg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Små, små detaljer, må nesten bruke lupe for å se inn i vinduene til dvergene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bok i bok, hva mer kan en boknerd ønske seg?

Jeg kan liksom aldri se meg helt mett på detaljene..

Jeg kan liksom aldri se meg helt mett på detaljene…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En magisk slutt, slik som i alle eventyr…

Da jeg fikk denne boka mellom hendene første gang ble jeg nesten litt skuffet over manglende pop-up-effekter. Men etter å ha bladd litt i den ble jeg ganske fort bergtatt. Bergtatt av illustrasjonene og alle disse små og utrolig fine detaljene som jeg stadig finner nye av.

For noen magiske og vidunderlige illustrasjoner, det er nesten så jeg glemmer å lese teksten når jeg blar i boka. Personene er karikerte, store hoder, smale midjer og store klær. Jeg synes også fokuset på naturen gjør at man letter fanger opp stemningen. Egentlig trenger man ikke tekst, det sies mye av illustrasjonene, selv også de som ikke har noen pop-up-effekter.

Nå kjenner de fleste oss av historien og kanskje de aller fleste av oss kjenner den fra Disneyklassikeren som kom allerede i 1937. Mangt kan sies om historiene Disney har valgt å forevige, de har gitt gamle historier/eventyr nytt liv, samtidig som de har fått en slags «enerett» på historiene. Jeg begeistres derfor av at illustrasjonene her står på egne bein og at jeg selv ikke en gang gjennom lesing av boken tenker på at dette ikke ligner på Snøhvit fra 30-tallet. Kudos!

Klaff man kan dra i, hjul og en sprett-opp-scene på siste side, en minibok man kan bla i, de små pop-up-aktivitetene glir så lett i illustrasjonene. Boka er rett og slett nydelig!

Julies bokbabbel har også skrevet om boka. Andre omtaler i min pop-up-uke finner dere her.
——–
Omtalen er basert på et leseeksemplar jeg fikk av forlaget.

Reklame

9 tanker på “Pop-up-uke: Snøhvit gjenfortalt av Stella Gurney

  1. Dette er jo en av mine favoritt fortellinger som liten, fant ut jeg bare måtte få tak i denne:) Den heksa var jo så skummel. Boken er nå bestilt hos bokklubben. Så de hadde Pinocchio også, hadde lyst på den også, men den får jeg skaffe en annen gang:) Har vært kjempemorsomt å lese anmeldelsene dine:)

    • Ha ha, håper du liker den:-) Heksa er skummel ja. Jeg har ikke sett Pinocchio-boka. Jeg måtte sjekke nå og ser at den er tegnet av de samme illustratørene så den er nok også sikkert veldig fin. Jeg må innrømme at jeg liker historien om Snøhvit litt bedre da!

  2. Tilbaketråkk: Pop-up-uke: Avslutning og gjesteopptredener | Hysj! Lesing pågår

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s