Six Years av Harlan Coben (lydbok)

Av og til er det kanskje like greit å ikke rote opp i gammel kjærlighet?

sixyearsJake Fischer er i midten av 30-årene og jobber som professor på Lanford College. For seks år siden så han sin store kjærlighet Natalie gifte seg med sin ungdomsskjæreste, en litt eldre mann med navnet Todd. Under bryllupet gir Jake Natalie sitt ord, han skal holde seg unna dem.

I seks år gjør han det, helt til han en dag kommer over Todds nekrolog. Hvis Todd er død så stiller ting seg annerledes. Jake prøver å finne Natalie, men hverken Facebook eller opplysningstjenester kan hjelpe. Jake bestemmer seg for å dra i Todds begravelse. Der får han vitterlig et glimt av Todds kone, men det er ikke Natalie.

Forvirret drar han tilbake til campus, hvordan kan Todd ha vært gift med samme kvinne i over 15 år når han giftet med seg Natalie for seks år siden? Nysgjerrig starter han jaktet på Natalie, men det er som Natalie ikke eksisterer. Hun er forsvunnet fra overflaten. Når Jake konfronterer felles bekjente der de møttes for seks år siden er det ingen som husker dem. Jake gir seg ikke og det tar ikke lang tid før han har viklet seg inn i mysterier det er vanskelig å komme seg ut i live av.

Harlan Coben skriver for lydbøker! Six Years er en roman som er laget for lydbokformatet, jeg mener, den passer perfekt som lydbok. Det tar ikke lang tid før vi lesere skjønner at her er det noe som ikke stemmer, men det jeg liker er at jeg ikke aner hva som skjer bak neste sving. Noen av handlingene er mer forutsigbare, men handlingen er intrikat – men på en enkel måte. Altså enkel fordi man hele tiden klarer å følge med på hva som skjer, samtidig som det er mange detaljer og tvister som utfolder seg.

Ok, så går det litt over styr av og til, det blir ett hakk eller to for mange tilfeldigheter. Men slike er det ofte i spenningsromanene. Styrken i romanen, spesielt med tanke på lydbokformatet, er at det er Jake som er fortelleren. Jeg-person fungerer meget bra på øret.Jeg føler at det er noen jeg kjenner som forteller meg personlig en historie. Lettsolgt? Ja, men det fungerer.

Jake klarer ikke å stoppe, han bare fortsetter selv når han blir truet. Ei heller stopper han når folk rundt han dør. Blir de drept fordi Jake roter i en gammel historie? Jeg liker Jake, han er en likandes kar, men samtidig virker det som han ikke makter å ta det som skjer innover seg. Er han så forelsket?

Apropos det. Beskrivelsene av Natalie og deres forhold er ganskje klisje, men det er helt greit i en spenningsroman. Jeg elsker klissete kjærlighetshistorier, både med og uten happy ending. Derfor synes jeg at bakteppet for romanen fungerer godt. Utrolig godt faktisk. Dette blir ikke siste gang Coben blir med meg i handlekurven på audible.
——–
Lydboka er kjøpt selv.

Reklame

3 tanker på “Six Years av Harlan Coben (lydbok)

    • Jeg har kun hørt to, men de har absolutt fenget meg. Jeg ser dog at et en viss formel bruker han så jeg tror man må passe på at det ikke blir for mange bøker av han på kort tid!

  1. Tilbaketråkk: Six Years – Harlan Coben | Julies bokbabbel - litteratur og småprat

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s