The One Plus One av Jojo Moyes

the one plus oneJeg hadde behov for enkel underholding, en romantisk komedie i bokformat og bestemte meg for å tilbringe tid med alenmoren Jess, hennes to unger og bikkja. Ja, også it-gründeren Ed Nichols da, som er anmeldt for å være for løssluppen med informasjon om en kommende lansering til en kjæreste han gjerne ville bli kvitt.

Jess har to jobber, men har fortsatt problemer med å få regnskapet til å gå opp. Barnas far har problemer og bidratt kun med en anelse moralsk støtte en gang i uken på Skype.

Jess sin yngste datter Tanzie har store evner innen matematikk og blir tilbudt en plass på en god privatskole. Dessverre dekker ikke stipendiet hun blir tilbudt alt og Jess bestemmer seg for å melde Tanzie på en matte-olympiade hvor det er pengepremier. Problemet er bare å komme seg til Skottland hvor olympiaden arrangeres…. Første gang kommer de ikke langt før de må gi seg, men så får de overrasket hjelp fra en av kundene som Jess vasker hos. Den arrogante Ed tilbyr de skyss.

The One Plus One handler om Jess og Ed og den handler naturligvis om kjærligheten som dukker opp når man minst venter det. Men den handler også om personer som gjør feil når de er desperate, om barn som ikke passer inn i A4-formatet og foreldre som gjør alt men likevel ikke nok.

Jojo Moyes’ bok er skrevet i et enkelt språk, det har få klisjeer og gjennom handlingen mer enn beskrivelsene blir vi kjent med de fire karakterene. Og Norman, den stinkende bikkja, la oss ikke glemme han. Engasjementet i karakterene gjør at jeg har lyst til å lese videre, jeg ønsker å vite hva som skjer. Jeg tror jeg vet hva som skjer, men jeg vil naturligvis vite.

Jeg leste om denne boka først på bloggen til Tine , kjøpte sporenstraks den engelske e-boka og leste den ut på to kvelder. The One Plus One kommer ut på norsk nå i slutten av august under tittelen Den ene pluss en.
——
Boka er kjøpt selv.

 

Reklame

8 tanker på “The One Plus One av Jojo Moyes

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s