Bekjennelser – april 2013

2013-04-28 11.38.36

Uklart bilde, men dere ser kuppene fra helgas loppis, ikke sant?

I min familie er det en vedtatt sannhet at jeg bruker ALTFOR mye penger på bøker. Siden jeg ikke er så veldig glad i vedtatte sannheter, spesielt de som ikke er dokumenterte, har jeg tenkt å motbevise dette. Det som forøvrig er litt interessant er at alle de som «klager» har ingen problemer med å forsyne seg grovt av bokhyllene når de er på besøk.

Jeg har lenge prøvd å få de til å tro at de kommer inn i bokhyllene ved hjelp av magi, men siden av de fleste i min familie er hardbarka realister så har de ikke kjøpt den forklaringen. Så derfor, ut dette året har jeg tenkt å komme med månedlige utleveringer på hvor mye jeg bruker på bøker. Så, her er aprils (i mine øyne fattige) fangst:

Kjøpte bøker
Den talibanske cricketklubben av Timeri Murari (e-bok)
Elleve år av Sigrid Undset (loppis)
Døden kommer til Pemberley av P.D. James (loppis)
En upassende jobb for en kvinne av P.D. James (loppis)
Om kjærligheten av Erich Fromm (loppis)

Bøker mottatt
Plan D av Simon Urban (leseeksemplar)

Bøker kjøpt til barna/gaver
Ingen (det kvalifiserer vel nesten til forsømmelse???)

E-boka var på salg (den tar ikke en gang plass i bokhylla), mens de fire andre var kjøpt på loppis. P.D. James samler jeg på, Døden som kommer til Pemberley har jeg kun som lydbokfil og siden jeg samler på P.D. James var jo denne et kupp. Jeg har også lenge lett etter bøkene om Cordelia Gray, men har bare funnet bøker med omslag fra TV-serien. Jeg ble derfor ekstremt glad da jeg fant en bokklubbutgave som har et skikkelig kult omslag. Sigrid Undset hører hjemme i alle bokhyller og Fromm har jeg alltid vært nysgjerrig på. For min generasjon ble jo Fromm introdusert for oss i Frida-bøkene fra tidlig 90-tallet – og jeg har vært nysgjerrig siden da.

Samlet har jeg brukt den nette sum av 89 kroner på bøker i april! 89 kroner det er vel mindre enn hva de fleste andre bruker på take-away kaffe, noe som ville vært et gyldig argument om det var noen i min familie som faktisk drakk take-away kaffe. Uansett så lever ikke norsk bokbransje av meg i alle fall. En ting jeg er sikker på er at 89 kroner er i alle fall ikke altfor mye penger…

Utvalgte sitater fra april
– Vi kan godt på gå på loppemarked, men du skal ikke kjøpe noen bøker (mor til sin datter på 33 år)
– Mer å flytte (sukk fra anonymisert familiemedlem da vedkommende hørte om loppisfangsten)
– Har du ikke nok bøker (mor – igjen)

Svaret på sistnevnte er ganske klart. Nei. Man får aldri nok.

21 tanker på “Bekjennelser – april 2013

 1. Eg pleier forsvare meg med å vise til sko-, klede- og veskebudsjett, når eg blir møtt med slike (urimelege) anklager. Og du har rett, ein får aldri nok bøker.

  Elleve år er veldig fin. Dei andre har eg ikkje lese.

 2. Hahahah! Flytte-kommentarer får jeg også. «Du vet vi skal flytte en gang i fremtiden…???»

  Og *sukk* Fromm! Jeg forelsker meg i forelskelsen i Frida-bøkene og filmen(e) sporensstreks 🙂

 3. For mange bøker? Umulig! Det beste her i heimen? Samboen står fremdeles for størsteparten av bokmengden (bare et knapt hundretall nå, men likevel) så jeg kjøper og koser meg og han kan faktisk ikke klage, hehe…

  • He he, samboeren min klager ikke, han liker bøker, selv om han i den siste tiden har gått mer over til lydbøker selv da (og de vises jo ikke). Adri nok bøker, aldri..

 4. Noen som har sett Giganten, med Elisabeth Taylor og James Dean. Jeg vet ikke om det kom fram så godt i filmen, men jeg har lest boka, og Leslie (Eliabeth) var en av mine tenårs drømmeheltinner. Hun hadde senga si plassert midt i rommet, (i et digert rom), slik at hun kunne stable bøker hele veien rundt. (og heises ned med kran -)).

  89kr er peanuts.

  • Oi, det har jeg ikke men nå må jeg nesten finne ut mer om boka/filmen. Forøvrig måtte jeg le litt da jeg leste kommentaren, da jeg møtte samboeren min så bodde jeg i en liten ett-roms og da stablet jeg bøker overalt og han var stadig bekymret for å få disse stablene i hodet da han overnattet!

   Peanuts— er som smuler spør du meg!

 5. Ved første øyekast kan det se ut som du har brukt en del penger ettersom det er en del bøker, men under hundre kroner – fantastisk! Og så smart å gjøre et slikt regnskap. I går kjøpte jeg tre bøker for under samme prisen som en , Jeg avbestilte hovedboken i en bokklubb, og fant heller frem til bøker jeg har ønsket meg. De viste seg å være mye rimeligere. Artige (og gjenkjennelige) sitater 🙂

  • Ah, det glemte jeg å skrive, at jeg faktisk denne måneden har jeg klart å avbestille hovedbøkene i bokklubben til lille frk Hysj. Det er noe jeg stadig glemmer…. Og når man avbestiller har man jo lov til å bestille noe for den summen, ikke sant:-) Genialt!

 6. 89 kroner! Det er jo knapt to kaffe latter. Bra! Og den talibanske cricketklubben har jeg stått og sett på så mange ganger. Kan du lese den litt fort så jeg får vite hva du tenker? :o)

 7. Tilbaketråkk: Bekjennelser – mai 2013 | Hysj! Lesing pågår

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s