Bekjennelser – mai 2013

Skjønne mai er over og juni har har startet. Mai var en betraktelig bedre måned for å handle bøker enn det stusslige april var. Flere bøker har funnet veien hit. Aller først vil jeg takke for alle kommentarene på aprils innlegg. Kort oppsummert kan vi si at vi er enige om følgende…

 • E-bøker telles ikke som kjøp da de ikke kan sees (hverken av mødre, svigerfedre eller flyttefolk)
 • Klassikere eller bøker fra lister som 1001 bøker du må lese før du dør, er bøker til livets skole og som alle vet – skolebøker må man ha
 • Bøker kjøpt på loppis, Fretex eller bokmarked til inntekt for Lions er bidrag til gode formål og telles derfor heller ikke

Sånn. Der. Da er det svart på hvitt og da er det vel også sant?

2013-05-31 14.29.50Ellers ble det etter mitt siste innlegg påpekt fra min familie at det var ikke så mye pengene som antall bøker og plassen de opptar. Eventuelt plassen de tar opp som vi ikke har. Nå er det uansett slutt på det problemet for i slutten av juli sier vi farvel til Oslo og tar med oss flyttelasset over Haukeli til Vestlandet. Huset vi har kjøpt er 200 kvadratmeter større enn leiligheten vi har i Oslo, eller som ei vennine sa da hun kikket i prospektet  «her er det plass til masse bøker». Oh yeah!

Kjøpte bøker
Tretten av Mia Berner
I boks av Susanne Kaluza
Motpaven av Robert Rankin
Det var DDR av Astrid Sverresdotter Dypvik

Bøker mottatt
Post it: spor tid, spor elv av Marit Bolsø Brodersen (leseeksemplar)
Den tomme stolen av J.K. Rowling (gratis bok fra Bokklubben)

Bøker kjøpt til barna/gaver
Bukkene Bruse på badeland av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund
Fire bøker om Emil fra Lønneberget
Majas alfabet av Lena Anderson
Pulverheksa leter etter Grønnskollingen av Ingunn Aamodt
En pop-up bok om Peter Pan

Fredagen var jeg innom Tanum på Karl Johan som er en bokhandel jeg alltid har vært begeistret for. Selv om Tanum er en kjede synes jeg aldri butikkene deres har det samme kjedepreget som noen av de andre. Dessuten så digger jeg utvalget. Jeg koste meg skikkelig med å gå rundt og se på bøker. Jeg begrenset meg også, kom ut kun med fem bøker hvorav tre var de for minste i familien. Vel nesten. Jeg har fått skikkelig sansen for pop-up bøker, spesielt klassikere. Jeg tror kanskje fortellingen om Peter Pan var mest til meg, sånn egentlig.

To av bøkene jeg har kjøpt denne måneden har vært etter anbefaling av andre bloggere, blant annet Motpaven som både Elisabeth og Silje har skrevet om, og Det var DDR som Karete har blogget om. Jeg har allerede startet førstnevnte og jeg liker det lille jeg har lest så langt.

Ny favoritt for lille frøken Hysj er Bukkene Bruse på badeland – og jeg skjønner hvorfor. Her har forfatteren tatt utgangspunkt i en historie alle kjenner og gjort til en absurd, morsom og herlig historie. Du kan lese en omtale av den på Birgittes bok og jeg sier bare en ting – enig!

Nå er det juni og nye muligheter. Jeg avslutter med et sitat fra da et flyttebyrå var på befaring «så, eh, kort oppsummert har dere egentlig mest bøker».

Eh. Ja. Egentlig.

20 tanker på “Bekjennelser – mai 2013

 1. «Bukkene Bruse på badeland» fekk eg kjennskap til i fjor haust då ein av ungane mine på jobb hadde den med til samlingsstund. Den var rasande festlig, ungane har aldri sittet så fint (og her snakke me 3-5 åringer), og eg kjøpte den straks då den var på tilbod.

  • Hm, ja jeg tror den passer bra fra 2 år og oppover. De fleste er jo da introdusert til eventyret Bukkene Bruse og kjenner historien. Her blir frøkna tre i sommer og hun snakker stadig om trollet som ikke har truse! Det er favorittdelen i boka.

 2. Innledningen din om kjøp av bøker og hva som gjelder som kjøp og ikke,den var jeg helt med på! Selv valgte jeg Bølle på døra som gratis bok fra bokklubben, angrer litt på at ikke valgte «Den tomme stolen» jaja,det dukker vel kanskje opp et gavekort ved en senere anledning.

  • Jeg vurderte også Bølle på døra, hørt mye bra om den, men valget falt da på Rowling. Jeg tror den skal være sommerlesning, jeg forbinder alltid Rowling med sommeren da nye bøker kom ut og det var sommerferie:-)

 3. Bukkene Bruse på badeland har vi lest «noen» ganger, ja… den har holdt seg som favoritt i minst ett år her… 😉
  Og ellers grattis med huskjøp, og lykke til med alt det andre!

 4. Haha! Kort oppsummert… tok kaka 😀 … og de tre øverste punktene er jeg SÅ ENIG I !!! Har herved notert dem ned for senere bruk dersom noen skulle driste seg til å kommentere bokkjøpene mine. Nok engang må jeg jo si at jeg er heldig som er samboer med en bokorm som ennå har flere bøker enn meg selv! Herlig, skal jeg si deg. Jeg har ennå flust å gå på, hehe… Høres ut som du «kommer til himmelen» med 200 flere kvadratmeter å boltre deg med. Kan jeg foreslå kjellerbibliotek istedenfor kjellerstue? Happy flytt 😀

  • Et bibliotek blir det definitivt – nå må jeg bare fundere på hvordan jeg skal organisere bokhyllene:-) Når man har bodd i Oslo så er jo normale eneboliger som palass å regne! Nåja, det blir gøy i alle fall, å endelig få hele boksamlingen min samlet og frem i lyset:-)

 5. Likte den oversikten over de bøkene som ikke gjelder som kjøpt liksom.;) Selv om jeg tror min familie og venner også tenekr og sier som dine, at det er plassen (hvor skal du ha dem alle sammen? ) Mai for meg var et skrekkeksempel i så måte….

 6. Det som aldri slutter å fascinere meg er hvordan bokbloggere fletter inn enorme livssituasjonsendringer som små apropos i den store bokbobla. Det var et fint motargument til «Det er jo ikke plass til flere bøker» – Case closed and EOD!
  Gratulerer med HUS, STORT HUS! Jeg gleder meg med deg, for gu’kka mange bøker det blir plass til 😀

  • Takk! Ha ha, ja dette er jo først og fremst en bokblogg da, vil ikke plage folk med slike uvesentligheter;-) Ja, det skal bli så masse plass til bøker, jeg har stjerner (les: bøker) i øynene bare ved å tenke på det…

 7. Gratulerer med nytt STORT hus. (Jeg så meg rundt i det eldgamle bittelille skittenrotet skuret vi bor i – og måtte umiddelbart fokusere ut vinduet på vorma, trærne og grunnen til at vi valgte å bo her – puh, det var close, bymisunnelse og biblioteksjalusi må taes ved rota.)
  Er det så langt vest at du får skarrende barn?

  Tretten skal jeg lese, men det har jeg allerede sagt.
  Når det gjelder pop-up bøker var de en stor hit til min datter, hun voktet dem kjærlig
  som hun gjorde meg alt, fire år etter kom broren, en distre destruktiv..
  Pop-up ble bannlyst -)

  • Ikke så langt nord at de skarrer, vi skal til byen vis dialekt Vamp fronter:-)

   Nå så jeg for meg lille herr Hysj som spiser opp pop-up bøker om et år eller to gitt. Ja ja, får putte de øverst i de der bokhyllene jeg skal ha…. 🙂

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s