Sanger til Willow Frost (Jamie Ford) og Attachments (Rainbow Rowell)

En kort samleomtale i dag. To romaner som ikke har så mye mer felles enn at forfatterne er amerikanske og at jeg likte historiene, men at jeg ikke helt klarte å svelge måten de ble fortalt på.

Attachments av Rainbow Rowell
attachments1999: Lincoln er ferdig med årene som evig student og har fått seg jobb hos IT-avdelingen hos en avis. Internet Security Officer er tittelen og en av arbeidsoppgavene er å overvåke de ansattes e-post. De ansatte vet godt at de ikke skal bruke e-post til privat snakk, men Beth og Jennifers ser ikke ut til å bry seg nevneverdig. Men i stedet for å gi venninene en advarsel ender han i stedet opp med å lese e-postene som går frem og tilbake. Og selv om han aldri har møtt Beth skjønner han snart at kanskje er litt forelsket i henne, men så er det det faktum at han strengt tatt vet litt mer om Beth enn hva hun aner….

Romantiske komedier i bokformat kan være bra og denne har en morsom tvist. Vi følger Lincoln i de fleste av kapittlene, mens vi blir kjent med Beth og Jennifer gjennom e-postutvekslingene. Lincoln er en fin fyr, men han har akkurat flyttet hjem til sin mor og vet ikke helt hva han vil. Han føler etter hvert et ganske stort ubehag ved å lese e-postene samtidig som han ikke klarer å slutte heller.

Første del av boka føles litt omstendig og jeg synes ikke helt at forfatteren klarer å sette noe særpreg på karaktene, spesielt på Lincoln. Vi får også høre om Lincolns store kjærlighet fra videregående, noe som jeg synes tar uforholdsmessig stor plass for å ikke ha noe særlig relevans for slutten.

Bokas høydepunkter er noen intense scener på slutten, Rowell er utrolig god på å beskrive de nære, fysiske relasjonene mellom personer. Den der intense, boblende stemningen når to personer som er tiltrukket av hverandre. Et eksempel på dette er samtaler der hver setning kan gjøre like stor skade som glede, samtaler der begge lurer på men ikke aner hvordan det hele vil fortsette.

Historien er ganske bra, men jeg synes den faller litt gjennom til tider. Attachments er forøvrig Rainbow Rowells debutroman. I disse dager er hun aktuell på norsk med den nydelige Eleanor & Park, en ungdomsroman fra 80-tallet som er en lavmælt, konsis og følsom bok. For å sitere meg selv altså. Sjekk forøvrig forfatterens herlige hjemmeside.

Sanger til Willow Frost av Jamie Ford
sanger til willow frostSanger til Willow Frost er Jamie Fords andre roman. Han ble verdenskjent med romanen Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt, som jeg sikkert er den eneste i hele verden som ikke har lest.

Den historiske settingen for denne romanen er både interessant og spennende, nemlig de kinesiske miljøene i Chicago på 20- og 30-tallet. Kinesisk-amerikanske William blir som ung gutt satt bort til barnehjemmet Sacred Heart i Chicago. Han har noen vage minner om moren, men har fått beskjed om at hun er død noe han ikke er overbevist om. Så får han se et bilde av en kjent sangerinne som kaller seg Willow Frost og William kjenner igjen damen, det må jo være mamma’n hans. William og ei vennine bestemmer seg for å rømme for å prøve å møte Willow Frost når hun skal opptre i Chicago. De klarer å finne sangerinnen og William får vite historien og hvem hans far er.

For det første, forfatteren klarer å styre unna klisjeer og klissete kjærlighetshistorier, men det blir tidvis litt mye drama. Historien er som fortelles er dyster selv om den har sine solskinnsdeler. Rammen rundt historien er også som nevnt spennende. Likevel må jeg innrømme at jeg ikke ble engasjert, når Willow forteller sin historie til William (som er en ung gutt) føles ikke måten historien fortelles på realistisk. Ville man som mor ha fortalt alle disse detaljene til sin unge sønn? Jeg tror ikke det.

For andre omtaler av denne boka prøv Bokelskerinnen (likte det historiske aspektet, men falt litt av lasset underveis), Rose-Marie (synes den mangler litt nerve), Tine (synes den var fantastisk) og Bøker og bokhyller (kaller den grei underholdning).

Når jeg leser disse omtalene så føler jeg meg litt som strenge-Karin og jeg lurer på om jeg er for kresen. Ble jeg underholdt da jeg leste disse to bøkene? Definitivt ja. Jeg sier ikke at bøkene er dårlige, de hadde sine positive sider. Likevel kjenner jeg at jeg som leser krever litt mer og denne gangen fikk jeg ikke det.
——–
Begge bøkene er kjøpt selv.

Reklame

6 tanker på “Sanger til Willow Frost (Jamie Ford) og Attachments (Rainbow Rowell)

 1. Jeg har lest den første boka av Jamie Ford, og har denne liggende foran meg. Skulle begynne å lese den nå, men så dumpet et par andre inn med posten, som fristet mer akkurat nå! Men skal lese den snart! Interessant med ulike meninger om den.

  • Det er så rart med de der leseprioriteringene, de forandrer seg hele tiden. Noen bøker hiver jeg meg over med en gang de kommer i hus, mens andre må ligge og modne i flere år:-) Ja, det er gøy når man har forskjellige meninger.

 2. Jeg har ikke lest den første du forteller om, men Willow-boka har jeg lest. Ei typisk easy come-easy go-bok som ikke fester seg verken i hukommelsen eller hjerte. Grei underholdning kan jo være så mangt, og noen ganger er det kanskje det man trenger ;o)

 3. Falt litt for omtalen din av Attachments. En av hennes andre bøker, Fan Girl, har blitt rost opp til skyene- og jeg er veldig spent og ivrig på å lese noe av denne forfatteren. Syntes Attachments virket annerledes, og jeg har ikke lest eller hørt om noe lignende. Visste ikke at en av bøkene hennes hadde blitt oversatt til norsk, men så spennende!

  Takker for flotte lesetips 😀
  – Siri

  • Jeg har også lest mye positivt om Fan Girl og jeg er litt nysgjerrig på den. Tror det kommer en ny bok igjen i år. Hun (Rowell) skriver veldig annerledes og det liker jeg.

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s