Hemmelig nisse og harde julegaver

Nå skal vi se om jeg klarer å løsrive meg lenge nok fra den spennende thrilleren Besettelsen av Vidar Sundstøl til at jeg klarer å få dette innlegget ferdig. Vi er godt inne i jula, pakkene er åpnet og de fleste av oss har vel spist mer enn nok god mat.

En hard pakke fant jeg under juletreet i år, en eneste en. Men jeg klager ikke, den er så spennende at jeg storkoser meg. Boka er altså den ovennevnte Besettelsen.

Heldigvis ramlet det noen flere bøker i postkassa mi før jul, takket være Ragnhilds hemmelige nisse opplegg. Jeg var veldig spent da jeg åpnet pakken, hvilke bøker ville en bokblogger plukke ut til meg? Jeg ble ikke skuffet, tre bøker fant jeg i pakken! *smilefjes*

2013-12-27 18.49.49Og ikke bare bøker, tre søte hjerter som nå har funnet veien til juletreet, hjemmelaget kokosmakroner og karameller og en slikkepinne (edit: 29.12: samt noen veldig gode teposer). Og ja, det var mer enn en kokosmakron altså, men kremt, de har på mystisk vis forsvunnet sammen med karamellene. For når det gjelder godsaker er jeg omtrent like stor i munnen som Krokodille-Knut! Jeg innser at jeg skulle ha tatt bilde da jeg åpnet pakken med da hadde jeg nok med å forklare ovenfor familien min at dette var en type julegave man ikke trengte å vente til julaften med å åpne….

Spranget i bøkene jeg fikk var stort, men jeg liker å tro at jeg er en variert leser,  og jeg synes at min hemmelige nisse har plukket ut noen boklige godbiter til meg. Jonathan Franzens Frihet er en roman jeg har tenkt på å lese siden den kom ut for noen år siden. Jeg prøvde meg litt på den engelske utgaven, men synes den ble litt tung så jeg ble derfor veldig glad for å finne en norsk utgave i pakken. Jeg har bladd litt i den og ser den er enklere og gleder meg allerede til å lese den. Jeg har lest en roman Franzen tidligere og likte godt hans observasjoner av det amerikanske samfunnet.

Boka jeg nok ble mest overrasket over, men kanskje også mest glad for å finne i pakken var Cora Sandels Kranes konditori. Det er med skam å melde at jeg ikke har lest noe av Sandel tidligere, så jeg tror denne lille klassikeren er et godt sted å starte. Dette er en bok jeg nok dessverre ikke hadde plukket ut selv så dette var veldig moro.

Den siste boka i pakken var pop-up-boka Hva har du der Krokodille-Knut? Den har jeg ikke sett så masse av for den ble sporenstraks annektert av lille frøken Hysj som er godt kjent med Krokodille-Knut fra boka Krokodille-Knuts Hus. Disse pop-up-bøkene er fabelaktige for veldig små barn, sterke farger og enkle tegninger.

Og hvem var så min hemmelige nisse? Særlig hemmelig var den ikke, navnet stod på pakkelappen, men navnet gjorde at jeg fikk store forventninger. Min hemmelige nisse har jeg fulgt i bloggeverden lenge, hun hadde ei pause, men er nå tilbake på bloggen mellom linjene. Bjørg er en blogger det er verd å lytte til, hun skriver veldig godt. Hun har en oppriktighet i innleggene sine som jeg tenker at kanskje flere av oss kan lære noe av. Takk gode Bjørg, både for den fine pakken som jeg har gledet meg mye over, men også for alle innleggene på bloggen din.

Og nå, tilbake til Besettelsen….

Reklame

4 tanker på “Hemmelig nisse og harde julegaver

 1. Så fint å høyre at pakken fallt i smak. Eg syntest du måtte få ei pop-up-bok, men det kunne jo ikkje vere ei av dei to bøkene. Og så må eg – på vegne av min mann – beklage at eg tok bort noko av spenninga med avsendar på pakka. Han hadde visst nok med «Den store pakken skal hit og den vesle pakken skal dit»-instruksene. Håper du har hatt ei fin julefeiring og at du liker bøkene. Eg liker dei i alle fall, og det er jo alltid eit fint utgangspunkt.

  • Ah, da jeg satt og spiste frokost i dag så kom jeg på at jeg glemte å ta med teposene jeg fikk. Nå er det riktig nok bare to igjen, de var kjempegode, men det var jo litt dårlig gjort av meg. Uansett, de var en innertier.

   Jeg ble faktisk nesten mer spent da jeg så hvem avsenderen var så du skal ilkke tenke på manglende spenning:-) Jeg vet jo at du liker og setter pris på god litteratur så det var spennende nok i seg selv.

   Jeg gleder meg masse til å lese bøkene:-) Vi har hatt en grei julefeiring, gått i et med sykdom slik som det bare kan i småbarnsfamilier men slik er det nå en gang, vi har kost oss med bøker og filmer.

 2. Tilbaketråkk: Nissepost | Lattermilds bokblogg

 3. Har visst gløymd å svare deg. Men det var fint å høyre. Eg blei glad då eg fekk e-post frå Lattermild, for at eg fekk deg, for deg føler eg eg har blitt kjend med over tid. Håper de får eit friskt og godt 2014.

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s