Fine fangsten

2013-11-01 18.48.22Tidligere denne uken kom det en fin liten samling av bøker i postkassa mi. Jeg har ventet ei stund på denne pakken, bøkene var som følger:

Dance of the Happy Shades av Alice Munro
Debutromanen til Munro fra 1968, jeg tenkte jeg egentlig skulle starte med begynnelsen. Jeg har hørt av eksperter at man kan starte hvorsomhelst i forfatterskapet hennes, men tenkte det var fint å starte med debuten uansett.

The Love of a Good Woman av Alice Munro
Novellesamling fra 1998, 20 år etter debuten. Jeg tenker jeg skal lese begge disse to i forbindelse med at mellom linjene oppfordrer oss til å lese og skrive om Munro i forbindelse med utdeling av Nobelprisen i litteratur 10.desember.

The House of Mirth og Ethan Frome av Edith Wharton
Edith Wharton har jeg lenge vært nysgjerrig på så hun fikk bli med denne gang. Litt tilfeldig hvilke romaner jeg valgte, jeg er spent på hva disse vil bringe.

The Bees av Carol Ann Duffy
Duffy ble anbefalt av noen andre bloggere, jeg skulle egentlig bestille en annen i tillegg, men den har gått i glemmeboken så jeg får starte med The Bees. Duffy er oppnevnt som Poet Laureate i England, du kan lese mer om denne oppnevnelsen på wikipedia.

Christmas Pudding and Pigeon Pie av Nancy Mitford
Jeg har snart lest meg gjennom Mitford sine bitende, sarkastiske romaner, men har heldigvis blant annet disse to igjen. Kjenner på meg at det er på tide å krype ned i sofaen med Mitford sine romaner igjen.

I går kom jeg meg avgårde til et bokmarked som arrangeres hvert år her i byen. Jeg elsker bokmarkeder, man vet jo aldri hva man finner. Ha, for et herlig marked, rad på rad med bøker, godt sortert var de også!

2013-11-03 11.35.41

Jeg kom hjem med to av Juleoratoriet faktisk…. Jeg trodde romanen var delt i to da den ene hadde mistet sin farge på bokryggen og jeg tenkte at sannelig var jeg heldig som fant både del I og II…..

Juleoratoriet av Göran Tunström
Fikk Nordisk Råds Litteraturpris i 1983, er en moderne klassiker tenker jeg og tenker også at dette er en bok jeg ønsker å lese. Noen som har lest den?

Gjest av Kolbein Falkeid
Diktsamling, jeg kjøpte en med flere av hans diktsamling tidligere i sommer, men jeg liker best å lese enkeltvise diktsamlinger. Boka er forøvrig signert, noe som nok ikke er så underlig med tanke på hvor jeg bor. Gleder meg til å lese denne.

2013-11-03 11.41.48Tjenerinnens beretning av Margaret Atwood
Da jeg kom til A på bokmarkedet kom jeg på at jeg i det siste har tenkt at jeg skal lese noe av Atwoood. Hun har jo akkurat kommet ut med den siste boka i en trilogi,men i farta husket jeg ikke hvilke som tilhørte den. Det jeg derimot husket var at denne, The Handmaid’s Tale som den heter på engelsk, har vært likt av mange i blogglandia i det siste så da tenker jeg at jeg starter der. En dag. Ok, så valgte jeg den litt på grunn av omslaget også. Noe av det bedre jeg har sett i det siste.

Tidligere denne uken var jeg innom en bokhandel (eller kanskje tre om jeg skal være helt ærlig) og kom ut med den rykende ferske Norske nazister på flukt – jakten på et nytt hjemland i Argentina av Anne Kristin Furuseth. Den har jeg allerede lest og omtale kommer snart.

Jeg har også fått tak i en av P.D. Jamesbøkene jeg mangler på Finn, men den har ikke kommet i posten enda. Ellers så tenker jeg at dette var nok og at jeg egentlig glemmer å fortelle at jeg også har kindlet hjem noen bøker denne uken. Godt det er en ny uke snart slik at jeg kan starte med blanke ark!

12 tanker på “Fine fangsten

 1. For en flott fangst! Jeg har aldri vært på et sånt bruktmarked, kanskje det er på tide 🙂 Husker jeg fikk Juleoratoriet i Bokklubben for lenge, lenge siden. Ga den til min mor til jul (!) men har ikke funnet den igjen i hyllen hennes 🙂 Gled deg til Tjenerinnens beretning, artig liten bok det der.
  Kolbjørn Falkeid regner jeg med du kjenner fra tidlig Vamp, det er i alle fall der jeg kjenner ham fra 🙂 Kos deg med bøkene!

  • Utgaven av Juleoratoriet er fra Bokklubben, en gang på 80-tallet:-) Jeg gleder meg til å lese Atwood ja, men vet ikke helt når det blir, så mange bøker å lese så liten tid:-) Ja, jeg vet at Falkeid samarbeidet med Vamp tidligere, men jeg er ingen stor Vampfan.

   Bruktmarked eller bokmarked er fine greier, spesielt om man leter etter noen spesielle bøker. Jeg synes det er morsommere å lete etter gode bøker der enn å gå i butikker!

 2. Juleoratoriet er absolutt en uforglemmelig roman! Har både hørt den som lydbok og lest den selv. Det er vel såpass lenge sida at den kunne vært henta fram på nytt…
  De andre har jeg lite kjennskap til, lånte «Rømlingen» av Munro på biblioteket, men har ikke lest den enda. Dagene og kveldene strekker jo ikke til!!!
  Gjør uka som kommer til ei fin uke ;o)

  • Så bra at det er en uforglemelig roman, fint å høre at du kunne ha tenkt deg å høre/lese den igjen.

   Nei, det er helt sant, dagene og kveldene strekker ikke til. Jeg gleder meg til å lese om alle de forskjellige romanene av Munro 10.desember.

   Takk, det var godt sagt, gjør uka som kommer til ei fin uke – den har i alle fall startet bra:-)

 3. Juleoratoriet har jeg enda ikke lest. Det begynner å bli en lang liste med bøker/forfattere jeg burde ha lest for lenge siden. Kanskje likegreit å ikke fokusere for mye på det, slik at ikke all lesegleden forsvinner.

  Nå minnet du meg forresten på at jeg vil lese Mitford. Jeg tror jeg kjøpte en av bøkene hennes til Kindle, den skal jeg finne frem en dag. Wharton har jeg ikke noe forhold til, så jeg kjenner at jeg gleder meg litt til du skriver om hennes bøker slik at jeg kan få en pekepinn på om hun er noe for meg eller ikke.

  Kos deg med den strålende fangsten!

  • Ha ha, nei det er viktig å ikke fokusere så masse på alt det man ikke har lest, da kjenner jeg også at jeg blir litt svett. Så altfor liten tid.

   Mitford er bra, hvis man liker stilen og det finner du fort ut. Det er personene og deres karakterer som er absolutt høydepunktet – og mange av de er baserte på relle karakterer også.

   Jeg startet på Wharton i går, Ethan Frome, har kun lest fem sider men det er så bra. Så konsist, beskrivelsene er også noe å se frem til. Jeg er spent på å se om det holder seg, det tror jeg det gjør.

 4. Juleoriatoriet har verdens vakreste cover, bare man tar av papircoveret. Det er så vakkert at den ene fint kan gis bort innpakket med cellofan som en liten julehilsen 🙂

 5. Juleoratoriet er veldig fin! Og Atwood er eg midt i (eg skulle eigentleg har lese ho ferdig til lesesirkelen til Line for snart to veker sidan, men du veit… eg og lesesirklar). Eg skal lese Too Much Happiness av Munro. Eg gleder meg.

  • He he, jeg er også ganske optimistisk av og til når det kommer til lesesirkler, og det er jo ikke det at man ikke vil, men tiden rekker jo ikke alltid til! Jeg gleder meg til å lese Munro, men også til å lese alle anmeldelser den 10. desember

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s