Pop-up-uke: Eventyret om Petter Kanin av Beatrix Potter

petter kanin omslagJeg fortsetter med å presenterer pop-up-bøker, eller perler om jeg skal være helt ærlig her. Og dagens bok fortjener virkelig å merkelappen perle, for her er det ingenting man ikke kan like.

Eventyret om Petter Kanin – ett sprettopp-eventyr er utgitt i 2008 av Aschehoug og NRK. Historien er basert på den originale og autoriserte utgaven av Beatrix Potter. Teksten er oversatt av Oddmund Ljone.

Tenk at historien om Petter Kanin kom ut første gang i 1902 og at den fortsatt kan fenge barn  og voksne i dag også! Vi møter Petter Kanin som sammen med sine søsken lover sin mor at de ikke skal gå til Gregersens hage. De tre andre kaninene holder seg unna, men Petter Kanin drar sporenstraks til den forbudte hagen! Der møter han naturligvis på eieren som ikke vil ha små salattyver i hagen sin og dermed starter jakten, hvordan skal Petter Kanin komme seg ut hagen?

Noen smakebiter fra boken:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jammen er det godt med gulrøtter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånn, der er Petter inne i Gregersens hage!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og sannelig er ikke Gregersen selv der!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ser du hvor Petter har gjemt seg?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Finner jeg en vei hjem?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godt å være hjemme med Vipsen, Vimsen og Dunhale.

Utgangspunktet i denne boka er de originale tegningene og det liker jeg naturligvis. Det er ingen store og gigantiske sprett-opp-tegninger i denne boka, i stedet er hovedfokuset på bevegelser. På de aller fleste sidene kan vi dra i små klaffer hvor vi eksempelvis kan se hvordan Petter smetter under et gjerde eller gjemmer seg. Eventyret om Petter kan derfor leses for og engasjere veldig små lesere, allerede fra to-årsalderen vil jeg tro.

I morgen er jeg tilbake med en dystrere bok og litt mer alvorlig historie. Da skal jeg presentere Peter Pan, en pop-up-bok med musikk!
——-
Boka er kjøpt selv.

Reklame

5 tanker på “Pop-up-uke: Eventyret om Petter Kanin av Beatrix Potter

  1. Tilbaketråkk: Pop-up-uke: Peter Pan gjenfortalt av Libby Hamilton | Hysj! Lesing pågår

  2. Tilbaketråkk: Pop – up bonanza! | siljes skriblerier

  3. Elsker de gamle tegningene av Petter kanin! 🙂 Koselig bok, med koselige historier! Men jeg ser allerede dette ikke er en bok som kommer til å være hel lenge i de smås hender, ihvertfall ikke uten litt voksen påpassing. Men elsker fargene, tegningene og at teksten er plasert litt her og der. Jeg skjønner dette kan være veldig spennende for de aller minste, når man kan røre på ting mens man leser.

    • Definitivt voksen påpassing, ja, her i huset voktes disse bøkene godt og frøkna på tre vet hun må spørre for å se i de. Samtidig får hun prøve selv. Vi har også en svær bok med Potter sine samlede eventyr, jeg ser at noen har mer tekst enn andre, så man kan lese disse i flere år tenker jeg. Starte med de med lite tekst og forståelige tegninger for å gå over på de lengre eventyrene etter hvert.

  4. Tilbaketråkk: Pop-up-uke: Avslutning og gjesteopptredener | Hysj! Lesing pågår

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s