Lesehøsten er i gang

Noen kaller det bokhøst, jeg kaller det lesehøst. Til syvende og sist er det leseopplevelsene som står i fokus og de tror jeg det blir mange utover høsten.

disse øyeblikkJeg er allerede godt i gang med forberedelsene til det jeg tror blir en av høstens store opplevelser. Herbjørg Wassmo er i år ute med en ny roman Disse øyeblikk. Jeg har alltid likt det jeg har lest av Wassmo spesielt bøkene om Dina og Det syvende møtet. Når jeg leser Wassmo så føler jeg at hun griper tak i meg som leser inn og tar meg med inn i den verden hun beskriver. Dessverre, og med ganske stor skam, har jeg aldri lest trilogien om Tora. Det skal jeg gjøre nå før jeg starter med årets roman.

I går kom en ny roman av Maria Lang og Puck i posten. Høstens utgave heter Se, døden på deg venter. Jeg digger de bøkene jeg har lest av Lang tidligere, lettlest, god underholdning og et klassisk mysterium. Du skal ikke se bort fra at boka er utlest i løpet av et par dager.

Jeg planlegger også noen sporadiske temauker på bloggen min. Om ett par uker kommer den første, og den vil være dedikert sprett opp-bøker, eventuelt pop-up-bøker om du foretrekker den engelske klassifiseringen. Jeg vil i løpet av en uke presentere en ny bok hver dag. Jeg elsker disse bøkene, bøker trenger ikke bare å ha et godt innhold de kan godt være vakre å se på også.

Helga Flatland nye roman står også på leselisten. Hun avslutter sin trilogi om en bygd i sorg etter at tre sambygdninger ble drept i norsk tjeneste i Afghanistan. Omtalene i riksmedia har vært positive og jeg er spent. Jeg ser at hun fra tid til annen sammenlignes med en annen stor favoritt her i huset nemlig Carl Frode Tiller. Hans avslutning i trilogien Innsirkling hadde gjort lesehøsten komplett, men det ser ut til at vi må vente litt til. Den som venter på noe godt venter ikke foregjeves og alt det der, jeg tror nok den dagen vi sitter med den romanen i hånda vil det bli nok en rystende leseopplevelse.

besettelsenAndre norske forfattere som skal leses er Roy Jacobsens og hans De usynlige. Jeg har likt en del av det han skrevet før, for eksempel var halve Seierherrene og Frost utrolig gode. Dessverre mistet romanene litt av » piffen» ved sceneskifte til henholdsvis Oslo og England. Jeg er uansett spent. Vidar Sundstøl er også ute med en ny roman Besettelsen, den virker interessant og skal definitivt leses. Forlagets omtale nevner drap og egyptisk historie så mon tro om det er en spenningshistorie vi får servert?

Så er det alle bøkene som jeg har liggende og de som jeg enda ikke vet jeg kommer til å lese (eller kjøpe!). Kanskje jeg til og med finner noen nye favoritter? Jeg håper i alle fall på mange gode leseopplevelser!

Reklame

10 tanker på “Lesehøsten er i gang

 1. Gled deg til De usynlige! Jeg må se å få lest Frost, skjønner jeg.

  Og sprett-opp-uke gleder jeg meg til. Jeg elsker sprett-opp-bøker selv og har dessuten to unger i hus som selvsagt synes det er stas!

  • Ja, jeg har lest omtalen din og tenker at jeg har noe å se frem til:-) Sprett-opp-bøker er fine og moro. Jeg tror jeg synes det er mer stas enn tre-åringen, men det kommer vel med årene!

 2. Jeg liker ordet «lesehøst», det er sant at det passer bedre :-). Ellers så gleder jeg meg til å følge med på temaene, og særlig det som skal omhandle pop-up – bøker. De er så magiske når det er gjort riktig og bra. Jeg kjøpte meg en slik bok om Paris når jeg var der, er det eventuelt mulig å hoppe på temaet ditt når det kommer? Med lenke og alt, selvfølgelig :-).

  • JA:-) Det var en glimrende ide, når jeg starter uken skal oppfordre alle til å presentere en (eller flere) pop-opp bøker de har. Mer informasjon kommer! Har forøvrig aldri sett slike bøker om byer, men det er jo en genial måte å vise byen, gleder meg til å se bilder!

 3. Høres ut som en bra lesehøst! For min del blir det litt sånn «life is what happens when you’re busy making other plans». Jeg er også glad i å planlegge hva jeg skal lese framover, men så dukker det opp så mye annet spennende lesestoff underveis som bare må leses – og mange av de bøkene som sto på lista blir lagt til side for de mer spontane leseropplevelsene. Men de er fine de også, altså 🙂 Anbefaler pop-up-versjonen av Den lille prinsen, jeg har var helt fortryllet.

  • He he, når jeg leser innlegget så høres det ut som jeg planlegger mer enn det jeg gjør. Jeg lever/leser egentlig litt fra bok til bok. Ofte kan en bok trigge meg til å finne enn annen bok i hyllen. Men, jeg synes denne bokhøsten er veldig spennende og det er første gang jeg er bestemt på å lese noe av det som kommer ut.

 4. Ja her har du smalet bøker jeg også ønsker å lese… hvor mange av dem jeg rekker i høst vet jeg ike, men da kommer det jo vinter og vår, og man kan lese da også. Wassmo er også en av mine gamle favoritter og denne har jeg også liggende.:)

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s