Ernest og Celestine aka Bjarne og Stine

Jeg havna på kino i dag og så den aldeles sjarmerende filmen Ernest og Celestine.

Kanskje kjenner du igjen denne musa og bjørnen? Jeg synes jeg gjør det. Filmen er basert på barnebøkene om bjørnen Ernest og musa Celestine av Gabrielle Vincent. De to utvikler et vennskap tross alle advarsler om at en bjørn og en mus ikke kan være venner. På norsk er de mest kjent som Bjarne og Stine, de fire bøkene som ble oversatt til norsk ble gjort det av Tor Åge Bringsværd.

bjarne og stine

Ser jo ut fra omslaget at Gabrielle Vincent sine tegninger er noe annerledes enn i filmen, men likevel, filmen er et fantastisk stykke arbeid!

Jeg kan ikke huske at vi hadde disse bøkene hjemme, kanskje har jeg lest og bladd i de på biblioteket. Bjarne og Stine drar på landtur, Bjarne og Stine mister en pingvin, Bjarne og stine går til fotografen og Bjarne og Stine, gatemusikanter er de titlene som ble oversatt til norsk. Bøkene ble utgitt på tidlig 80-tallet og er nå naturligvis helt umulig å få tak i. Disse havner på listen over bøker man må lete etter på loppermarked!

Husker du Bjarne og Stine?

Edit: Her har du Maris fine innlegg om bøkene!

5 tanker på “Ernest og Celestine aka Bjarne og Stine

  1. Jeg husker absolutt Bjarne og Stine ❤ Kan tro på at det er vanskelig å finne utgavene som ble utgitt på 80-tallet, men hvis det er noen trøst, er det mulig å kose seg med digitale utgaver hos Nasjonalbiblioteket, sammen med hundrevis av andre billedbøker fra barndommen 😀

    • Ah, for et fint innlegg. Jeg må legge det til i hovedinnlegget. Forøvrig synes lille frøken Hysj at filmen var litt skummel, men hun blir tre nå til sommeren. Tror at litt eldre barn, fra fire og oppover vil like den veldig godt.

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s