Perler i en ellers tom bokhylle

Som nevnt tidligere er vi på flyttefot og dermed måtte bokhyllene «styles«. Det meste ble pakket i kasser, men noen ble igjen. Jeg følte meg ganske overfladisk da jeg valgte de fineste bøkene til å være igjen. De fineste ut fra form og farge. Etter å ha plassert disse rundt om i hyllene (les: de fleste i de nederste hyllene som pålagd av stylisten) ble jeg egentlig ganske fornøyd. Flere perler fikk sole seg litt i en ensom glans – mange av disse bøkene fortjener ekstra oppmerksomhet.

Kanskje den fineste boka i min samling. En designerutgave av Den hemmelige hagen. Denne finnes det bare 1000 av og er jubileumsutgave fra Puffin Classics. Ser dere nøkkelen som ligger ved siden av boka?

Kanskje den fineste boka i min samling. En designerutgave av Den hemmelige hagen. Denne finnes det bare 1000 av og er jubileumsutgave fra Puffin Classics. Ser dere nøkkelen som ligger ved siden av boka?

Persephonebøkene mine! Minus to, som ikke fikk plass. Det har kommet ut nesten 100 nå, så samlingen min er litt stusslig enda. Men en dag....

Persephonebøkene mine! Minus to, som ikke fikk plass. Det har kommet ut nesten 100 nå, så samlingen min er litt stusslig enda. Men en dag….

Beatrix Potter sine samlede verker, jeg blir alltid så glad når jeg leser historiene og ser på de vakre bildene!

Beatrix Potter sine samlede verker, jeg blir alltid så glad når jeg leser historiene og ser på de vakre bildene!

Disse utgavene fra Bokklubben er nydelige, jeg liker så godt tekstfonten også. Gjennomførte bøker med god kvalitet - som man ikke la være å like. Og innholdsmessig er det også mye kvalitet - sies det. Jeg har på langt nær lest de alle...

Disse utgavene fra Bokklubben er nydelige, jeg liker så godt tekstfonten også. Gjennomførte bøker med god kvalitet – som man ikke la være å like. Og innholdsmessig er det også mye kvalitet – sies det. Jeg har på langt nær lest de alle…

2013-06-19 11.05.32

Falkberget er lite lest i heimen, men jeg vil gjerne lese hans mest kjente verker. Da passer det bra at jeg har hans samlede verker i bokhylla.

2013-06-19 11.04.41

Disse bøkene bestilte samboeren min fra USA, de har tynt, tynt, tynt papir og er ikke særlig lesevennlige med tanke på skrift, men de er virkelig fine. Jeg har kun lest den først boka på norsk, og det var nok for meg.

2013-06-19 11.04.32

Disse ungdomsromanene er også noe av det nydeligste jeg har i bokhylla, fargene går igjen inne i bøkene også og har en design som er veldig gjennomtenkt. Kvalitet også for ungdom – og for voksne som liker ungdomsbøker!

2013-06-19 11.05.49

Bøker av Ole Brumm sin «far» A.A. Milne og illustratøren E.H. Shepard, de laget jo så mye mer enn Ole Brumm. Jeg elsker å bla i disse bøkene, jeg tror det er flere i denne serien, men jeg har altså fire.

2013-06-19 11.04.24

Og sist men ikke minst, hva er en bokhylle uten Selma? Dette er Lagerlöf sin trilogi om oppveksten, og viser en jente som allerede besitter god fantasi og gode fortelleregenskaper.

10 tanker på “Perler i en ellers tom bokhylle

  1. Mange pene bøker der, ja. Patrick O’Brian er en av mine favoritter, men jeg har hele serien i pocket. Elsker synet av dem i hylla i alle fall 🙂

    Jeg har utfordret deg, selv om det kanskje kan bli ekstra utfordrende med mesteparten av bøkene i kasser…

  2. Artig innlegg, her var det mye øyegodteri! Så flere bøker jeg fikk lyst på på grunn av design og farger. Ja, jeg er veldig enkel å friste… 😉 Lykke til videre med flyttingen!

    • He he, ja omslaget er jo det første man ser. Og et godt design og god kvalitet på selve den fysiske boka er jo ikke å forakte, spesielt når det er bøker man ønsker å ha i hylla:-)

  3. Mange fine bøker! Jeg var innom Norli her om dagen og oppdaget noen praktfulle eksemplarer av klassikere på engelsk som jeg fikk så lyst til å kjøpe. Akkurat da hadde jeg ikke penger til det, men de er absolutt satt på ønskelisten.

    • Ja, de er gode på å lage fine utgaver av klassikerne sine, britene. Jeg har prøvd å tenke om de lager slike utgaver av norske klassikere, men kommer ikke på noen tilfeller.

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s