Vinter over verden av Ken Follett

Kort om kanskje den tjukkeste boka jeg kommer til å lese i år. Mest fordi det egentlig ikke er så mye å si – og det jeg skal si kan oppsummeres i følgende om Vinter over verden:

vinteroververden

 • Likte du Kjempenes fall, kommer du til å like denne også. Fortellerstilen er mye av den samme, det samme med oppbyggingen.
 • Vi møter generasjonen som ble «produsert» i Kjempenes fall når det nærmer seg 2. verdenskrig. Kort sagt møter vi familier i USA, England, Tyskland og Sovjet som alle på et eller annet vis er knyttet sammen.
 • Som sist så er det ikke til å komme fra at det er noen karakterers historie er spennende enn andre. Av en eller annen grunn så blir jeg aldri engasjert i den sovjetiske historien. Svakheten blir derfor at det oppleves at romanen har altfor mange karakterer.
 • Dette er del av to av Follett sin ambisiøse trilogi fra 1900-tallet. Tenker du å lese denne, start med begynnelsen som er Kjempenes fall.

———–
Boka er kjøpt selv. Eller strengt tatt kjøpte jeg den i gave til samboeren min, men altså, kjøpt.

Reklame

7 tanker på “Vinter over verden av Ken Follett

 1. Tror jeg står over. Leste aldri Kjempenes Fall, men har likt Follett før, som Tone over her kom jeg aldri over lengden, men det var før jeg fikk kindle, nå er det ikke måte på hvor lange bøker jeg kan lese (uten først å kalle forfatteren en pretensiøs idiot -).
  Håper det går bra med babygreiene.

  • Babygreiene går bra, trøtt og slikt, men det hører vel til pakken:-)

   Jeg var en veldig stor fan av Follett før i tiden og har lest det meste som kom ut før, tja, 2005. Men han forteller jo bra og det er god underholdning. Aldri forsent å starte da, med Kjempenes fall!

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s