Se verden – her er jeg – en leseoppdatering

Tausheten på bloggen den siste uken har sin naturlige forklaring. Sist lørdag kom dette lille vidunderet til verden. Et litterært navn har vi forært han med, men på denne bloggen kommer han nok til å gå under navnet lille herr Hysj.

Hmmm... Her er det jo bøker overalt....

Hmmm… Her er det jo bøker overalt….

Lesemessig tar det seg opp igjen, etter å ha vært i den der ørken med total mangel på søvn ett par døgn. Jeg har flere bøker som ligger og venter på å bli omtalt. Før påske slukte jeg den siste mursteinen til Ken Follett Vinter over verden. Jeg gleder meg også til å skrive om Karianne Gamkinns bok Beklager, jeg må være mamma som jeg også leste ut før påskehøytiden.

På bildet skimtes en bok jeg plukket opp under Mammutsalget, nemlig Mary Poppins av P.L. Travers. Jeg har begynt å lese litt i den nå, men er ikke så begeistret for illustrasjonene i denne norske utgaven. Begeistret er jeg som alltid for Colin Dexter og Morse, nå er jeg i gang med hans femte roman om Morse som heter The Dead of Jericho. Jeg er knapt 80 sider ut i boka, men tenker at dette er kanskje den beste så langt i serien.

Siste bok jeg leste før påskens store høydepunkt var Bjørn Westlie sin dokumentar Oppgjør i skyggen av Holocaust. Boka kan kanskje sees på som opptakt til den senere Fars krig som han fikk Brageprisen for i 2008 og som handler om hans egen far som kjempet for tyskerne på østfronten. Men, denne lille lefsa av ei bok står veldig godt på en egenhånd og er en av disse krigsbøkene som bare MÅ leses av alle. Omtale kommer! En annen liten bok som ble lest den siste uken var en tidlig novellesamling av Frode Grytten. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive så mye om den, men så traff den meg litt likevel.

Jeg ønsker dere alle en lesende helg!

Reklame

32 tanker på “Se verden – her er jeg – en leseoppdatering

 1. Gratulerer!! En nydelig liten gutt 🙂
  At du klarer å få lest noe nå i det hele tatt er bare imponerende! Ønsker deg en rikitg fin dag!

 2. Åååå – grattis med så skjønt lite nurk 🙂 Hormonella og storebror her i huset er 16 og 19 og det føles som en evighet siden de var så deilig små og luktet baby…

 3. Gratulerer Gratulerer!
  Jeg fikk nettopp et nytt tantebarn og har denne babylukta i nesen.
  , føler meg nesten litt bestemoraktig, da jeg kan snuse og så levere tilbake når det blir
  skriking og gulping.

 4. Gratulerer så masse med den fine gutten. Jeg tror jeg brukte nesten et år før leselysten var ordentlig tilbake så er imponert over at du allerede er på blogg og lesing. Lykke til videre!

 5. Gratulerer så mye med lille herr Hysj! FOR en nydelig gutt. Hvis jeg hadde hatt en sånn liten sjarmør å kose med, hadde jeg sannsynligvis aldri giddet å se på en bok igjen. Med andre ord: Jeg er også veldig imponert over at du leser og blogger likevel. Kos dere masse!

  • He he, takk så mye:-) Første gang jeg ble mamma sa alle rundt meg at jeg aldri kom til å lese en bok igjen, i alle fall ikke på fire år og det irriterte meg sånn at jeg fikk et veldig behov for å bevise at jeg klarte å være mamma og lese samtidig. Denne gangen har ingen sagt noe og føler ikke noe press, men savner bøkenes verden når det tar tid før jeg finner tid til lesing:-)

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s