Some Girls, Some Hats and Hitler – A True Story av Trudi Kanter

Nesten 80 år gammel setter Trudi Kanter seg ned og skriver historien om sitt livs kjærlighet; Walter. Tiden snurres tilbake – og vi er i Wien i 1938.

somehatsTrudi er en ung hattemaker, med en veletablert bedrift og egen leilighet midt i Wien. Hun er vakker, tilhører eliten og penger nok til en god livsstil. Hun er også jødisk. I 1938 møter hun den litt eldre forretningsmannen Walter. Han bokstavelig talt svosjer henne med til lunsj – og de er fortapte. Trudi vet at dette er mannen hun vil ha.

Wien 1938 er glamorøst, men også usikkert. Hitler står ved dørstokken – jødene opplever en økende uro. Trudi sin jødiske kunder forsvinner, snart er det umulig å drive sin egen bedrift. Hun vet at hun må komme seg ut av landet og helst til England, men hun vil ikke dra uten Walter.

Lett å lese og kanskje lett å glemme, det er noe mer med denne boka enn det man tror ved første øyekast. Samtidig som Trudi, hun skifter etternavn så mange ganger i løpet av boka at hun rett slett er kun Trudi for meg, forteller om Walter og hvordan de kommer seg ut av Østerrike, så forteller hun også sin egen historie. Mellom linjenene forteller hun om sin egen karriere, bedriften og hvordan hun ikke gir seg.Selv etter at de kommer til London, klarer hun å brødfø seg selv, mannen og ikke minst sine foreldre som kommer etter. For henne gikk overgangen til et nytt land relativ godt, hun hadde med seg noe nyttig i bagasjen – et yrke.

Trudi hadde stor apetitt på livet, fine klær, hatter, luksuriøse kafeer og kjekke menn. Med en ganske skarp penn forteller hun livet i Wien før og etter Hitlers overtagelse av Østerrike. Samtidig er hun pragmatisk, hun ser fremover og er rådsnar. Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha lest mer om livet i Wien på 30-tallet, hun kunne gjerne ha startet historien tidligere. Samtidig som hun gjerne kunne ha skrevet mer om livet etter at krigen var over. Med andre ord- jeg likte godt denne boka og synes den var altfor kort!
———–
Boka er kjøpt selv.

2 tanker på “Some Girls, Some Hats and Hitler – A True Story av Trudi Kanter

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s