Flaskepost fra P av Jussi Adler-Olsen

Jeg fortsetter min danske ferd (på dansk – jeg må bare få frem det!).

Lest! På dansk - igjen!

Lest! På dansk – igjen!

Flaskepost fra P er Jussi Adler-Olsen sin tredje krim om Avdeling Q. Avdeling Q, det vil si Carl og hans assistenter to Assad og Rose, er nå forvist nede i en kjeller. Den lille avdelingen får etter hvert en ganske spesiell sak. Fra kysten til Skottland kommer en flaskepost med en melding. Meldingen har blitt ganske utydelig, men de tre skjønner fort at det er snakk om kidnappingssak. Etter hvert som etterforskningen skrider frem så skjønner de at de har havnet midt opp i en ny kidnappingssak. Kidnapperen har vært aktiv i mange, mange år.

Sakene som havner på Carl sin pult er alltid spesielle og denne er intet unntak. En kidnapper har fått herje i fred i mange år i forskjellige religiøse miljøer med sine utspekulerte metoder.

Selv om handlingen er god og forfatteren holder godt på spenningen, så er kommer noe av drivet i denne boken av relasjonene mellom de tre som jobber i Avdeling Q. Eller fire, da etter som at Rose blir syk og hennes tvillingsøster dukker opp en dag på jobben som erstatning. Mange forfattere liker å fortelle oss «alt» om sine karakterer. Adler-Olsen gjør ikke det. Vi har blitt godt kjent med den lune Carl og hans liv, men Assad og Rose er fortsatt ganske blanke ark. Vi aner at det er noe med Assad og at han skjuler noe, men vi har så langt ikke fått vite noe. Jeg er nysgjerrig og spent på hva som skjer fremover med alle personene vi har møtt til nå.

Siden jeg leste boka på dansk er mange av dialogene ganske morsomme også! Jeg tror ikke det er meningen at de skal være det, det er bare at dansk er litt morsomt. De har ord som får litt lyst til å fnise av selv om man er midt i en mordetterforskning! Likevel tror jeg at jeg skal lese resten av serien på norsk, det er krevende å lese dansk, selv om det er fint å utfordre seg selv innimellom også!
——–
Boka er kjøpt selv!

Reklame

3 tanker på “Flaskepost fra P av Jussi Adler-Olsen

  1. Jeg er som nevnt tidligere stor fan av carl & co, men tror aldri jeg hadde klart å lese dem på dansk, som deg blir jeg satt ut av alle de spennende ordvalgene. Nå har jeg lest kun et par bøker på dansk – den siste var Helle Helle – der jeg mistet helt tråden da hun rett som det var snakket om kondissko. Hva skal man egentlig med joggesko da?

    Jussi har jeg fordelt slik 1 og 3 på lydbok. 2 og 4 i papir. Toern var den dårligste og selv firern som jeg likte godt manglet oppleseren – tror det var Helge Winter-Larsen. Han leser en glimrende Assad. Noe med gebrokkenheten -).

    • Lurer på om jeg skal prøve meg på lydbok på nummer fire, vi får se. Mistenker at det er kortere lånetid på lydboka på bib enn på selve romanen! Skjønner det med ord, det er mange rare ord på dansk, jeg fniser og tror de er oppdiktet!

  2. Tilbaketråkk: To kjappe: årets påskekrim | siljes skriblerier

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s