Service of All the Dead av Colin Dexter

Morse klarer ikke å bestemme seg for om han skal dra på ferie til en gresk øy, så han ender med å bli hjemme. Han bestemmer seg for å dra inn til byen, går etter en kvinne med barnevogn og finner et mord.

Det er ikke bare et mord, men to mystiske dødsfall i en kirke kommer han over. Morse klarer ikke helt å legge mordene fra seg, feriedagene blir brukt til sin egen etterforskning, til han redder Lewis fra å besøke svigermoren.

Det tar ikke lang tid før det skjer nye ting med de som er knyttet til kirken og Morse har en formell etterforskning på gang. Selv om mordene nesten ramler inn døra stopper det ikke Morse fra å løse mordene over en pint på puben.

Service of all the Dead er den fjerde romanen om Morse og Lewis skrevet av Colin Dexter. Det er ikke å komme fra at ikke bare er Morse en fremragende etterforsker, men at Dexter behersker kunsten med å skrive gode romaner. Den første boka jeg leste av han var nesten litt vanskelig, det tar tid å fordøye hans elegante setninger. Tidvis kan det være mye som kommer frem. Etter noen bøker er stilen enklere å håndtere og det er lettere å kose seg med språket og mysteriene.

Mordmysteriet i denne romanen tar litt av, i ren Agatha Christie kommer det ene og det andre mordet og jeg klarer ikke å holde tritt med hvem som er hvem. Noe av grunnen til at jeg finner det vanskelig å holde tritt er at om vi ser bort fra de som etterforsker mordene så er mange av karakterene ganske typiske. Da jeg leste boka fikk jeg et bilde i hodet mitt av et gigantisk sjakkbrett med alle karakterene som brikker og den som styrer det hele er Morse. Eller kanskje var det morderen, fordi det er nivå over intrigene som ramler frem denne gang. Uansett så gjør Morse det han vil, til en viss grad bruker han også folk, men som vi ser i denne boka, han er ikke fremmed for å hjelpe. Vakre kvinner that is.

Dexter bruker ikke spalteplass på å beskrive sine karakterer, ei heller Morse og Lewis. Det vi lærer om disse karakterene kommer i en setninger her og der, som leser må vi sette sammen denne informasjonen selv. For oss lesere er det derfor et pluss at han har valgt to motpoler, familiemannen Lewis og ungkaren Morse, som hovedpersoner.

Her kan du lese hva Labben synes om boka.
———–
Boka er kjøpt selv.

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s