Om å handle bøker – igjen

Egentlig skulle alle høstens bakgårdssalg og loppiser forbigå i stillhet. Så, jeg skylder på Siljes innlegg fra fredag om postmannen og hans (eventuelle) vonde rygg. Jeg leste dette i lørdagsmorgen og ble så inspirert at jeg nesten sprang til Aschehougs bakgårdssalg. Jeg vil jo også handle bøker.

Som dere ser, jeg fikk knapt tatt bilde før lille frøken Hysj oppdaget at hennes bok var stablet på stuebordet.

En av Aschehoug sine forfattere er Carl Frode Tiller. Jeg har kun lest Innsirkling 1 og 2, men det er nok til at jeg synes han er en av Norges beste forfattere. Debutromanen Skråninga står allerede i bokhylla og nå fikk jeg skaffet meg et eksemplar av Bipersonar også. Ved nærmere ettertanke burde jeg kjøpt flere av hans bøkene. Ypperlige gaver til venner og bekjente. Jeg fikk plukket opp en del andre bøker, gaver til en nevø og en korpssøster.

For noen år siden ble jeg anbefalt romanen Ida Elisabeth av Sigrid Undset. Hun som anbefalte meg den er Bjørg, som nå er tilbake i bloggverden med bloggen mellom linjene. Anbefalingen har ligget i bakhodet lenge og nå kom jeg endelig over romanen. Jeg gleder meg til å lese mer Undset, det jeg har lest av hennes samtidsromaner har satt sine spor.

Lille frøken Hysj fikk en rød bok om dyrene i jungelen. Eller som min samboer så lakonisk sa, ikke alle disse dyrene bor i jungelen. Vi er ikke kresne på detaljer, boken har fine tegninger av eksotiske dyr som krokodiller og apekatter. I mellomtiden funderer jeg litt på hvilken tittel boken skulle ha hatt om sannheten skulle frem, men jeg er like blank. Dyrene vi ikke har i skogen i Norge kanskje?

Perlen blant kjøpene var en pop-up bok om Petter Kanin og hans eventyr. Orginale tegninger og tekst av Beatrix Potter. Den boken tror jeg kan bli populær her hjemme om litt, den har veldig gode tegninger og pop-up illustrasjonene viser veldig godt hva som skjer. Om ikke den faller i smak hos den yngste generasjonen så er i alle fall jeg sjarmert.

PS! Om du har lyst på godt lesestoff så anbefaler jeg deg å gjøre som Silje. Kjøp A Tree Grows in Brooklyn av Betty Smith. Dette er en av mine favoritter fra før jeg startet å blogge. Det er en veldig fin, samtidig litt vond bok om en ung jente som vokser opp i Brooklyn, men som finner bøkenes verden. Jeg har skrevet om en annen av forfatterens romaner Joy in the Morning her og her, som nesten kan leses som en forsettelse, selv om den handler om andre karakterer.

13 tanker på “Om å handle bøker – igjen

 1. Bøker er kjærlighet, trøst, oppmuntring, læring, underholdning og alt mulig. Carl Frode er god. Ida Elisabeth av S. Undset har jeg ikke lest. Godt tips.

  Vanskelig å la være å kjøpe av og til. Andre ganger kan man låne. Ja, takk, begge deler. 😉

 2. Og når kommer egentlig Innsirkling nr.3. DET lurer jeg på. Tar det lenger tid nå blir det som Knausgård, der jeg feberhett leste de første 5, for å glemme han helt bort og miste interessen da den tok så lang tid til nr.6 kom. Er den I3 like tjukk streiker jeg!
  Et viktig tema for bb-seminaret
  – hvordan forby forfatter å bruke flere år på oppfølgerskriving.

  Treet i Brooklyn – er det hun som blir syk og dør?
  Isåfall har jeg lest den og regner den som et sterkt bidrag til min fobi mot bøker og snikende sykdommer. Eller rettere sagt – bøker som handler om snikende sykdommer.
  Bøker på Loppemarked er best!

  • Først – alle burde vel snakke om Innsirkling 1 og 2 – hele tiden, også på bokbloggetreffet. Kanskje vi kan gjøre et felles opprop for å få boken ferdig SNART! Jeg er spent, fallhøyden er stor!

   Og mega-spoiler warning til alle andre enn Ingalill: Nei, det er ikke den med snikende sykdommer og død. Såvidt jeg husker, jeg må da ha husket det. Nope, tror du er på feil bok egentlig! Den kan godt leses!

   JA til loppis!

 3. Fine bøker du har kjøpt:) Ble litt misunnelig på den pop up boken med Petter Kanin, det er så søte fortellinger. Carl Frode Tiller har jeg ikke lest noe av enda, kanskje jeg burde skamme meg litt:) Ha en fin dag!:)

  • Ja, det er en veldig fin fortelling. Det er slike bøker som er fine å ha uansett. De hadde flere varianter også. Jeg vurderte om jeg skulle kjøpe to, men tenkte at en fikk være nok;-)

 4. Bakgårdssalg skulle jeg gjerne vært på, men sannheten er at jeg har kjøpt altfor mange bøker i det siste. Skjønt, hadde jeg kommet over et slikt salg tror jeg neppe jeg hadde klart å bare gå forbi…og fått muligheten til å skaffe meg fine bøker slik du har gjort. Sigrid Undset er en av mine favorittforfattere og jeg har et ønske om å ha alle hennes bøker i hyllen 🙂

 5. Tilbaketråkk: Fredagstips: Den store boken om Petter Kanin og vennene hans av Beatrix Potter | Hysj! Lesing pågår

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s