Kort på en fredag, en reise, flere tidsreiser og snart mange bokbloggere

Jeg har vært ute på en liten reise. Ett par ganger i året drar jeg rundt i vårt langstrakte land. Felles for de fleste stedene jeg besøker er at det er en høgskole eller et universiter der. Denne uken har jeg vært i Bø. Bø i Telemark, hardingfeler og nynorsk. Godt selskap og god lokal mat. Bø var fint, men for ei som er oppvokst i en fjord så mangler denne delen av landet noe vesentlig. Sjøluft.

Gwendolyn reiser også, men hun drar tilbake i tid. Smaragdgrønn er siste bok om Gwendolyn som oppdager at hun som tenåring innehar et reisegen. Det skulle egentlig hennes kusine Charlotte ha, hun har forberedt seg på dette siden hun var lita jenta. Gwendolyn derimot kan hverken særlig mye historie, ei heller krav maga. Så er det Gideon da, helten vi introduseres for i første bok og som Gwendolyn faller for. Gwendolyn er morsom og lite selvhøytidlig. Hun er i det hele tatt en sjarmerende tenåring, som forøvrig også snakker med spøkelser. Og godt er det, at hun og miljøet er sjarmerende, fordi det var et par ganger jeg lurte på om jeg leste bok nummer to i serien på nytt igjen. Jeg følte nemlig at hele boken var en sammenhengende reprise. Det eneste som utviklet seg var historien om Gwendolyn heart Gideon. LIkevel, og tross at jeg fortsatt ikke helt skjønner hva som er den røde tråden og hele historien her, så sitter jeg igjen med et sjarmerende inntrykk. Det er noe med denne historien som gjør at jeg ikke klarer å legge den fra meg. Kanskje er det 14-åringen i meg som har fnist seg gjennom hele serien. Også liker jeg Xemerius da, han setter en ekstra spiss på historien.

Neste uke er det bokfestival i Oslo og det skjer mye. Høydepunktet for meg blir å treffe andre bokbloggere. Jeg kjenner at jeg er litt nervøs, jeg er nemlig fryktelig dårlig på small talk. I motsetning til mange andre har jeg ingen problemer med å snakke foran store forsamlinger, men å snakke løst og fast om været, det går sjeldent bra. Jeg trøster meg at den store fellesnevneren er bøker så kanskje det blir enklere da. Om ikke så finner dere meg nok i en krok, jeg er nok hun som ser ut som hun heller ville ha lest en god bok! Uansett, jeg gleder meg til å møte alle de fine bokbloggere som jeg frem til nå kun har møtt på nett!
——–
Boka Smaragdgrønn er lånt på biblioteket.

15 tanker på “Kort på en fredag, en reise, flere tidsreiser og snart mange bokbloggere

 1. Har også lyst å lese denne boken, høres så bra ut:) Gleder meg også nå til bokbloggertreffet, men gruer meg også litt. Er også veldig dårlig på smal talk også er jeg sjenert itillegg, ikke alltid en bra kombinasjon. Men mest gleder jeg meg:) Dere får nå bare hale ting ut av meg, så kommer det vel noe, hehe:) Gøy blir det nå å se dere alle sammen om jeg nå snakker eller ei 🙂

  Ønsker deg en god helg!

  • Det blir utrolig moro å putte navn/blogger til ansikter. Det er jo mange bloggere jeg føler jeg kjenner, men egentlig så er det jo bare det at jeg kan anbefale bøker til de, men ander jo ikke hva de holder på med ellers:-)

 2. Jeg leste Rubinrød og Safirblå rett etter hverandre og hadde veldig lyst til å lese den tredje med det samme jeg var ferdig med Safirblå. Som deg ble jeg sjarmert av serien. Et år senere husker jeg ikke lenger hvorfor jeg ble sjarmert og det frister lite å begynne på Smaragdgrønn selv om jeg har kjøpt den. Det er godt mulig jeg husker nøyaktig hva jeg likte med bøkene når jeg endelig kommer i gang med den siste, men jeg tror nok at lettleste ungdomsbøker er best når man leser de uten pause. Gøy der og da, men fort glemt. Xemerius var herlig, det har jeg ikke glemt!

  Forstår savnet etter sjøluft, jeg har også vokst opp ved en fjord (haha riktig nok Puddefjorden og ikke en idyllisk fjord i hardanger eller tilsvarende) og savner sjøutsikten veldig selv om jeg bor nært sjøen.

  Tror neppe vi trenger å snakke så mye om været på treffet. Det fine med å møte bokbloggere er at alle har en felles hobby, som du nevnte. Ergo: noe å snakke om. Jeg klarer meg stort sett greit når jeg møter en eller to fremmede, men jeg hater grupper. Da havner jeg som regel i bakgrunnen og sliter med å delta i samtaler. Satser likevel på at jeg overlever lørdagen.

  • Du har rett i det at det er fort glemt. Egentlig tenker jeg at serier kanskje er best å lese når alle bøker er kommet ut, da blir det en bedre kontinuiteti lesingen. Ofte har man jo glemt noen små detaljer da. Jeg tror du kommer til å overleve -med glans. Det virker som alle er litt redd for å snakke, så da stiller vi alle litt likt. Det blir i alle fall veldig moro å møte deg, jeg gleder meg til å høre om russiskstudiene dine:-)

 3. Fordi jeg er nysgjerrig, er inntil det absurde fascinert & opptatt av høyere utdanning og fordi at jeg aner et mulig ekstra samtaleemne mellom oss på bokfestivalen (så har du en mindre smalltalker å stresse over); hva er grunnen til at du reiser til steder med høyskoler og universitet?

  Og ja; fjordluft er helt, helt essesielt. 🙂

  • Jeg jobber på en høgskole, ikke noe noe superspennende (men spennende nok for meg). Jeg jobber med et (data)system som brukes på alle høgskoler og universiteter i Norge, og har derfor møter med de som jobber med det samme rundtomkring:-) Og nei, jeg jobber ikke med IT, men mer generell systemforvaltning, Jeg er også veldig opptatt av høyere utdanning, ikke bare i Norge, men også internasjonalt – så vi finner nok noe å snakke om bortsett fra bøker også:-) Moro!

   • Så spennende! Jeg er også relativt oppdatert på internasjonal høyere utdanning (i alle fall Bologna-prosessen og en del amerikansk høyere utdanning), så da ser jeg frem til masse bra prat neste helg:)

 4. Jeg kjenner meg igjen i det siste du skriver. Jeg synes også small talk er verst og grudde meg skikkelig til jeg skulle møte de andre i arrangementskomiteen, men det gikk kjempefint. Du kommer til å kose deg, det er jeg sikker på 🙂

 5. Nå gleder jeg meg enda mere til å lese Smaragdgrønn, elsker bøker om tidsreiser og har blitt glad i både Gwendolyn og Xemerius. Dessverre har jeg ikke anledning til å reise på bokfestival og bloggtreff, men ønsker dere alle en herlig helg (med eller uten smalltalk ;). Klem fra Anette 🙂

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s