Krim: Flimmer

Jeg fortsetter med min kriminelle sommer.

Anne Holt er en dreven forfatter, og har skrevet mange spennende bøker. Jeg har lest de fleste med Hanne Wilhelmsen og Inger Johanne Vik. I Flimmer møter vi ingen av disse to.

Ved Grini Universitetssykehus møter vi den verdenskjente Sara Zuckermann. Hun har flyttet tilbake til Norge for å være sammen med sin niese etter at hennes bror døde. Kort tid etter at hun setter inn en hjertestarter hos sin eldre kollega dør han. Det er forsåvidt ikke noe overraskende, men er overraskende er det når Zuckermann og en kollega finner den dødes hjertestarter på hennes kontor med en beskjed.

Som medforfatter har Anne Holt med seg sin bror Even Holt, overlege i kardiologi. Selv om vi først og fremst beveger oss i en liten del av et sykehusmiljø, viser romanen også hvor nærme børsen har kommet medisinen. Boken er full av medisinsk sjargong, og litt børslærdom. Jeg ble fort litt lei av mange av de instendige forklaringene og skumleste litt i partier.

Firmaet som lager hjertestartere er et stødig, amerikansk selskap. Så stødig faktisk at Statens pensjonsfond har kjøpt seg inn på eiersiden med 33 prosent. Eieren av selskapet er Otto Schultz, en forretningsmann som skremmer både sin egen familie og andre rundt seg.

Når dødsfall nummer to skjer i Norge så begynner Zuckermann og hennes kollega Ola Farmen å skjønne at dette er stort. Hvem står bak algoritmen som gir hjertestans og hvem har satt det hele i gang nå?

Spennende er det. Korte og intense kapitler, som veksler mellom karakterene. Det fungerer godt for å holde på spenningen, boka ble lest på to dager. Jeg tror ikke romanen på noe sett vil feste seg, men som underholdning fungerte den godt.
——
Boka har jeg lånt av min søster.

Reklame

2 tanker på “Krim: Flimmer

  1. Anne Holt ga jeg helt opp for noen år siden, etter at Hanne W. ble skutt (?). Jeg synes hun gjennomgående skriver altfor dårlig, og det er for mye annet jeg vil lese istedet. Godt å komme til den konklusjonen også av og til:-)

    • Helt enig! Det er flere forfatter jeg bare tenker jeg ikke leser mer. Når det gjelder Anne Holt så er ikke språket wow, men samtidig så skriver hun spennende og har driv nok gjennom sine romaner.

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s