Reisetips: Barnas bokby

Inne i Lilleputthammer familiepark finner vi Barnas bokby. Hovedgaten i Lilleputhammer er kopi av Storgaten slik den var i Lillehammer i 1900. Fem av de små husene, her er det absolutt en fordel å være kortvokst, huser Barnas bokby.

Nostalgi er stikkordet for flere av disse fem husene. På rekke og rad finner vi klassikere fra min ungdom og fra mine foreldres ungdom.

Husker du?

Her er Bobsey-barna, Nancy Drew, Gulltopp, Hardy-guttene og min favoritt, Puk, på rekke og rad. Jeg fikk nesten lyst til å kjøpe med meg alle utgavene de hadde om Puk, denne heltinnen som jeg husker klarte å overvinne store, sterke og slemme menn med en skistav som våpen. Ingenting er som praktiske heltinner.

Nancy Drew-spillet!

Ett av husene er dedikert til faktabøker, et annet til bøker fra tiden da mor og far var små. Et eget hus med tegneserier fant vi også, det fallt i smak både for liten og stor. Her tok lille frøken Hysj hjemmevant ned en bok for å lese.

Lille frøken Hysj i tegneseriehuset!

Her er det årganger fra 90-tallet som leses!

Jeg kunne ha «hengt rundt» rundt i disse fem husene hele dagen, det var utrolig mange fine bøker der. Lokalene er lyse og pene, det har lett for å bli tungt når det er mye bøker, men det har de unngått. Jeg likte veldig godt hvordan de har innredet husene, her var det (som dere ser på noen av bildene) bare å finne en stol og lese i bøkene. Og, ikke minst, alle bøkene var til salgs. Jeg behersket meg, så det ble med to barnebøker og Tor Åge Bringsvær sin roman Gobi – Barndommens måne som jeg skal lese senere i sommer.

Barnas bokby er min første bokby, men om planen min ikke slår feil, så blir det en liten tur til Fjærland senere i sommer.

Hvor skal vi dra nå?

Anbefales! Her kan du lese mer om Barnas bokby.
PS – her kan du lese om Knirk sine opplevelser i Storgata!

7 tanker på “Reisetips: Barnas bokby

  1. Dette så jo fantastisk ut. Kanskje jeg må ta en tur over fjellet i sommer:-) Bokbyen i Fjærland har jeg vært i og den var ganske annerledes enn dette ser det ut som, men det er jo årevis siden.

    • Ja, når man har barn blir jo slike besøk nesten obligatorisk. Jeg husker disse husene, det vil si, det er vanskelig å si om jeg husker det eller om minnene er fra bildene som vi har derfra. Vi besøkte ikke Hunderfossen, men vi var på Hunderfossen gård (Barnas gård) som ligger rett ved og det var også en suksess. Barna får mate dyrene selv og stedet var veldig barnevennlig, anbefales:-)

  2. Tilbaketråkk: Norsk fantasy: Vi leser Gobi – Barndommens måne av Tor Åge Bringsvær | Hysj! Lesing pågår

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s