To sånn der opplevelser

Rudyard Kipling er et kjent navn og en av hans mest kjente barnebøker er Just So Stories. Kort sagt består boken av fabler, om hvordan dyrene har blitt slik som der er i dag. Jeg hørte på denne barneboken som lydbok og det fungerte ikke. Jeg klarte aldri å helt å konsentrere meg, selv om både oppleseren og historien virket gode. Jeg tror dette er en type bok som helst bør leses.

En bok jeg hadde store forventninger til var Ruben Eliassen sin første bok i serien Phenomena. Profetiens utvalgte handler om de to alvebarna Alk og Ilke. Som nyfødte blir de plassert hos trollmannen Sha-ra hvor de vokser opp. Etter hvert skjønner disse to at de er de utvalgte barna som skal redde verden.

Dette er første bok i en serie som jeg har veldig stor tro på. Dessverre ble ikke den første boken en veldig stor opplevelse for meg. Jeg følte aldri at jeg kom inn i handlingen. Det var som om jeg stod utenfor det som skjedde og så det hele gjennom en glassmur. Jeg ville så gjerne gå inn, men kom meg aldri gjennom muren. Jeg skal prøve igjen, jeg har de tre neste bøkene liggende og gir ikke opp.
——-
Både lydboka og Phenomenaboka er kjøpt selv.

6 tanker på “To sånn der opplevelser

  1. Jeg har lest Phenomena og syntes den var helt greit. Nothing more, nothing less. Jeg har en hel rad i bokhyllen i kjelleren(vel nesten en rad) med bøker av Kipling, oversatt til norsk engang før krigen. Det har vært i mine tanker å forsøke meg på hans historie, og ikke minst å lese den originale historien om Mowgli.

    • Nå ble jeg nesten litt misunnelig, spesielt om de ikke er forkortet utgaver. KIpling er en forfatter jeg skal LESE mer av og ikke høre. Jeg tror han egner seg godt til å leses.

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s