Lunsjfristelser og dagens tips

(For nær familie, dere trenger ikke å lese dette innlegget. Det vil bare bekrefte det dere mistenker, nemlig at jeg bruker lunsjene mine til å kjøpe flere bøker. Nei, jeg får aldri nok bøker og ja, det fortsatt trangt om plassen i hyllene).

Lunsjpausen ble tilbragt på Bislet Bok, min favoritt bokhandel i Oso. Som vanlig har de massevis av gode tilbud. Jeg gikk derfra med fem bøker i posen min. To er bøker til vår nevø som snart blir tre år, mens tre var til meg.

En av bøkene jeg kjøpte er av Tove Jansson. Heinesen forlag har i de siste årene utgitt noen av romanene til Tove Jansson på nytt. Jeg har forskjellig erfaring, fra Sommerboken som er en veldig fin roman om relasjoner til Rent spill som jeg aldri klarte helt å forstå. For 20 kroner (!) ble Den ærlige bedrageren med meg hjem.

I tillegg oppdaget jeg at de nå har flere diktsamlinger inne fra daværende Cappelen sin serie Stemmens kontinent. På begynnelsen av det nye århundret gav Cappelen ut en rekke kvinnelige lyrikere i denne serien. Tidligere har jeg lest Julia de Borgas sin diktsamling Blå, klar i samme serie. Nå kjøpte jeg Brigitte Oleschinski sin diktsamling Your Passport Is Not Guilty  og Epikurs hage av Ulla Hahn. Tyske forfattere begge to, jeg er nysgjerrig på begge diktsamlingene.

Tilfeldigheter gjorde at disse to diktsamlingene ble valgt ut. Bislet Bok hadde flere bøker i denne serien, kun til 69 kr om jeg ikke husker helt feil.

Kanskje det er på tide at du også tar deg en tur til Bislet Bok også?

Og nei, jeg hverken kjenner eieren av Oslos fineste bokhandel eller får noen økonomiske gevinster for å skrive dette. Jeg vil bare at Oslos fineste bokhandel skal bestå.

Reklame

13 tanker på “Lunsjfristelser og dagens tips

 1. Takk for tipset. Har aldri hørt om denne bokhandleren, men det er helt normalt siden jeg sjelden beveger meg utenfor KJ – og nå i det siste på Grønland for å spise suppe.
  Du burde spise suppe med oss i juni.

  • Virkelig, da er det på tide å jogge opp på Bislet. Ligger bare 200 meter fra Bislett stadion;-) og der kan man jogge rundt i kjelleren, har jeg hørt rykter om men aldri gjort…

   Jeg liker suppe, men jeg er sjenert. Det vil si i ca fem minutter til jeg starter praten og stopper ALDRI!

 2. Jeg skulle ønske vi hadde slike bokhandler på denne siden av kjølen også! De fleste av dem som er rundt meg er bitte små med tilsvarende utvalg. Nå var jeg riktignok nettopp på et stort kjøpesenter og fant en fantasy seksjon i en bokhandel. Det visste jeg ikke om, og kommer virkelig til å benytte meg av 🙂

  • Vi er heldig i Oslo, vi er det. Det er mange fine bokhandler her som har fine utvalg. Jeg vokste opp på Vestlandet, på en øy, og der var det ingen bokhandel. Måtte ta ferje for å komme oss til nærmeste bokhandel, men vi hadde heldigvis bibliotek. Det skal sies at det er mange kjedebutikker som også kan ha et stort utvalg, men av og til synes jeg at bøkene drukner i alt annet. På Bislet Bok drukner man i bøker og ikke kort og tape!

 3. Det nærmeste vi kan komme Bislet Bok her må være den lokale bruktboka, men den er nok neppe like fin(tok meg i å ha lyst til å rydde og sortere i hyllene sist gang jeg var innom der).

  Herlige kupp, Karin! Jeg leste forresten først at du hadde handlet fem POSER med bøker, hvis det var vanlig kost i lunsjpausen kunne man jo på en måte forstå om familiemedlemmene klagde litt 😉

  • Ha ha, fem poser var litt overkant. Og det er heller ikke slik at jeg handler fem bøker hver dag, men jeg liker å gå stikke innom Bislet Bok innimellom, jeg gjør det. Det er ikke alltid jeg finner noe, men denne gangen synes jeg de hadde mye bra. De har alltid mange fine barnebøker der.

   Brukbokhandler kan være bra, men jeg skjønner litt hva du mener om at av og til har man lyst til å rydde litt. Hjelpe alle til å finne skattene som ligger rundtomkring egentlig.

Kommentarer?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s